/link /link & link /links /link link /linklink /link123

desember 2011

årets høydepunkter

Publisert:
31.des.2011
23:29

Tre fine hendelser dette året?
1. Dro på utveksling til USA
2. Fikk oppleve fem fantastiske dager i New York Ciy
3. Koselige hytte turer

Hva har du lært i år?
Jeg har lært å stole mer på meg slev, og tro mer på meg selv. Jeg har lært å være mer selvsikker.

Hvilken klær har du brukt mest?
Jeans, bluser, og wedges

Beste film i år?
Jeg har sett så mange bra filmer i år. Men favoritten må nok være Burlesque.

Hvilken musikk har du hørt mest på?
Ed Sheeran, The Script, Rihanna, Coldplay, og Adele

Hvilke tv-serier har du sett på?
Hellcats, Desperate Housewives, American Horror Story, The Secret Life of the American Teenager, Misfits osv.

Hvilken mennesker har du blitt bedre kjent med i år?
Det er mange. I New York fikk jeg muligheten til å bli kjent med fantastiske mennesker fra Norge, Danmark, Sveits, Tyskland og Nederland. Etter at jeg kom til Michigan har jeg vært så heldig å bli kjent med noen herlige amerikanere, noen hyggeligere enn andre.

Hvor har du reist?
Sverige, Oslo, New York, Washington D.C (noen timer på flyplassen), Michigan

Dine beste kjøp?
Utvekslingsår til USA, Canon EF 50mm f 1.8 ii, Parajumper og Kindle

Hva er den beste boken du har lest i år?
Mannen som elsket Yngve

Beste og værste avgjørelse?
Min beste og værste avgjørelse har garantert vært å dra på utveksling. Grunnen til at det både er den beste og værste er fordi et utvekslingsår har både sine oppturer og nedturer, noen ganger har jeg bare hatt lyst til å sette meg på første fly hjem, mens andre ganger har jeg ønsket at året aldri skal ta slutt.

Christmas Day

Publisert:
31.des.2011
19:19

Christmas Day er den store juledagen her i USA. Dagen starter med pakkeåpning, hvor hele familien samler seg rundt juletreet. Det var en koselig, men veldig annerledes opplevelse. Skypet litt med pappa og familien, mens vi åpnet gaver så de fikk opplevd litt amerikansk jul. Etter at vi hadde åpnet gavene dro vi til gramma og grampa #2 som er foreldrene til Paul. Der spiste vi julemiddag, og åpnet julegaver som var fra dem.

Alt i alt har dette vært en ganske annerledes, men spennende jul. Det er morsomt å få oppleve litt andre tradisjoner og verdier. Amerikanere er kjent for å ta julen helt ut, og det er sant. Her er hvert eneste hus dekorert med lys og nisser.

Grampa, Gramma, Jacky, meg og Christa

Jacky og Paul
Var vist veldig glad for en av gavene....Noen av gavene jeg fikk fra vertsfamilien

Christmas Eve

Publisert:
27.des.2011
17:18

Julaften er ikke en like stor dag som hjemme i Norge, og det er ikke vanlig å gjøre så mye ut av dagen. Men en tradisjon hos min vertsfamilie er å spsie middag og åpne gaver hos gramma, som er moren til Christa. Middagen besto av en slags skinkestek med sideretter, makaroni og ost, piroger og potetgryte. Til dessert hadde vi red velvet kake, og riskrem med rødsaus, som jeg hadde vært så flink å laget. Jeg hadde også mandel og premie, noe som gjorde desserten mer populær. Etter middag startet pakkeåpningen. Alle åpnet en gave samtidig, så det var vanskelig å følge med på hva de andre fikk. Ellers gikk kvelden til snakking.

"Tante" Julie og "Kusine" Kailey
Jamell
Jacky, meg og Diana
Gramma Rita
Kailey, Jacky, meg og Diana
Familien samlet
Goofy picture
Diana og JamellJamell, stolt eier av Norway t-skjorte

Julaften

Publisert:
25.des.2011
04:20

Dagen som vanligvis bruker å være et av årets høydepunkt var plutselig her. Ikke akkurat hva jeg var vandt til. Verken snø på bakken, eller julestemning var her. Ingen norsk familie, bare fremmede å feire med. Det var annerledes og kanskje en smule tungt, men jeg klarte å komme meg gjennom dagen. Morgenen bestod ikke av tre nøtter til askepott og reisen til julestjernen, samtidig som jeg jafset i meg godteri fra julestrømpen, og i hvertfall ikke en ordentlig julefrokost. Det var byttet ut med en varm dusj, et knekkebrød med noen skiver brunost, og skyping med min norske familie som feiret norsk jul. Julemiddagen var også annerledes. Alt som forbindes med norsk julemat var byttet ut med skinke og noen andre sideretter. Gaveåpningen var ikke opplesning av kort for så å se på hver enkelt åpne en og en gave, i stedet fikk alle sine gaver så åpnet alle en hver samtidig.

Bilder fra julefeiringen kommer i morgen.

Lille julaften

Publisert:
24.des.2011
04:37

                           I dag fikk jeg endelig juleferie

                           Vi hadde "Ugly Christmas Sweater Day" på skolen. Sam var snill, og kjøpte meg en genser.

                           Jeg skypet med pappa, Camilla og Guro, og fikk se det fine norske juletreet dems.

                           Jeg har laget masse grøt, og i morgen blir det riskrem med rødsaus til dessert (ordentlig norsk)

                           Jeg har spist norsk grøt til middag.

                           Sett Reisen til Julestjernen (norsk) i håp om å få litt julestemning.

I Wanna go Home for Christmas

Publisert:
22.des.2011
21:32

Den betse julegaven jeg kunne fått nå er å få dra hjem til Norge bare for julen. Jeg har lyst til å se julefilmer sammen med søstrene mine, lage pepperkaker, spise julekaker til jeg sprekker, åpne julegaver med familien, pynte juletreet på lillejulaften, synge til norske julesanger, spise julemat, være med venner, leke ute i snøen, spise mandariner, våkne spent opp til en julestrømpe fylt med godteri. Alt jeg ønsker meg er norsk jul!

Rollercoaster

Publisert:
19.des.2011
00:39

Det å være utvekslingsstudent er som en evig lang berg og dalbane som aldri tar slutt. Den har både oppturer og nedturer. Noen ganger vil du føle deg redd og usikker, mens andre ganger ler du til tårene triller. Du blir fastspent med folk du ikke kjenner, noen vil du like bedre enn andre. Og uansett hvor mye du skriker at du vil av er det ingen vei tilbake, for den vil ikke stoppe før turen er over.

Etter nærmere fire måneder i USA, har jeg lært at det å være utvekslingsstudent er ikke bare en dans på roser. Men en ting er sikkert, og det er at alt jeg har gått gjennom har gjort meg sterkere som person. Jeg har vokst mer på disse månedene, enn hva jeg har gjort på lenge.

 

Winter in Wyandotte

Publisert:
18.des.2011
04:41

I går dro jeg, Christa, Rita og Diana til "Christmas in Wyandotte", som er et lite julemarket. Først dro Christa og jeg til LTB - Lions, Tigers and Bears, for å spise middag. Spiste en god italiensk panini, som for min del var alt for stor, men alt er større i Amerika, right? Etter en høylytt middag møtte vi Rita og Diana, og gikk rundt i Wyandottes gater. Det var kjempe koselig, og spesielt med alle julelysene rundt omkring. Vi var foresten også innom et museum, som faktisk var Henry Ford's hus en gang i tiden. Ganske interessant med tanke på at hele område her har fått anerkjennelse for ha startet Ford Motor Company.Santa Lucia

Publisert:
15.des.2011
21:46

På tirsdag var det Santa Lucia, og i den sammenheng lagde jeg lusekatter. Det er godt å holde på tradisjoner, også i et fremmed land. Familien likte de kjempe godt, og da jeg tok over noen til naboen fikk vi en telefon ti minutter senere hvor de sa at lusekattene var helt fantastiske, og at de var glad for at jeg bare tok med en til hver for hvis ikke hadde de blitt sittende og spist dem hele kvelden. Ellers så var det en ganske annerledes Santa Lucia, er jo vandt med Lucia tog og sang, og på kvelden er det vanligvis jule barne tv med familien, mens i år ble jeg sittende alene inne på rommet med Jul i Blåfjell.


Report Card Marks #2

Publisert:
10.des.2011
20:24

For noen uker tilbake fikk jeg karakterene for "quarter 1" av første semster. Har nå begynt på "quarter 2" som er ferdig nå i slutten av desmeber....tror jeg. Men uansett, her er karakterene mine fra "quarter 1", og har bare en ting å si amerikansk skole er alt for lett, og jeg har allerede fått litt dårlige skolevaner, noe som ikke lover godt når jeg kommer hjem til Norge. Det skal også bemerkes at jeg har ganske lette fag dette semesteret, mens neste semseter får jeg bla. psykologi, noe som jeg tror kommer til å bli utfordrende.

Thanksgiving

Publisert:
04.des.2011
17:09

Forrige uke hadde vi to dager med skole, mandag og tirsdag, også startet Thanksgiving break. På onsdagen dro jeg og Christa til Southland Mall, og jeg fikk unnagjort siste rest av julegavene til familie i Norge. Jeg sendte foresten pakken på mandag, så forhåpentligvis får dere den før jul. Men uansett, det var en kjempe koselig dag. Så var det torsdag, og Thanksgiving. Jeg hadde sett for meg en veldig tradisjonell dag, hvor alle satt rundt bordet å spiste Kalkun, egentlig litt som jul. Men der tok jeg mektig feil. All maten var på en benk, så det var bare å stille seg i kø for å forsyne seg. Her var det ikke noe som å vente til alle er ferdig ved bordet, her gikk mennen å satte seg i "stor stua" for å spise og se på fotball kamp; Lions mot Green Bay Packers, mens kvinnene satte seg i spistestuen og snakket (merkelig). Så var det bare å forsyne seg som man ville.

Folk fra skolen hadde fortalt meg at jeg kom til å legge på meg minst 5 pounds i løpet av bare Thanksgiving Day, noe som jeg vikelig ikke kan forstå. Ikke misforstå meg, kalkun var kjempe godt, men all stuffingen var litt merkelig for min del, søt poteter, urte stuffing, etc. er ikke helt min ting. Så på meg ble det bare kalkun og potetmos. Men dessertene derimot var kjempe gode. Hele kjøkkenbordet var fylt med ulike sorter av paier. Det var gresskar pai, peacen pai, eple pai, og gudene vet hva. Jeg smakte på litt av hvert, men favoritten var nok eple paien. En kort oppsummering av Thanksgiving er nok utradisjonell, mer som en familie sammenkomst.

Ellers gikk resten av ferien til å gjøre lekser, og spille Super Mario. Amen, for et kjedelig liv.

Tok ingen bilder fra Thanksgiving, men fant et på facebook. Må bare beklage den dårlige kvaliteten, men det er tatt med en iPhone, og det var ganske mørkt i rommet.

       Bv; Paul, Meg, Jacky, Diana, i trappa står gramma Jan.

       Fv; Great grandpa and gramma, Shelly, Jamell.

 

hits