/link /link & link /links /link link /linklink /link123

september 2011

Pakke i posten!

Publisert:
29.sep.2011
02:03

Noe som virkelig "made my day" i dag var pakke fra Norge! Har ventet på pakken fra mamma i nærmere to uker, så jeg ble kjempe glad da vertsmor hentet meg og Jacky på skolen i dag, og fortalte at pakken var kommet. Fikk en del bursdagsgaver og godter, også fikk jeg leverpostei, noe som var ganske så etterlengtet. Dere aner ikke hvor godt det var å endelig få spise knekkebrød med leverpostei.

Her er noe av herlighetene jeg fikk:

Åååå gud, jeg kommer til å spise meg feit, og det på norsk godteri!

Tusen takk for pakken, mamma

Bursdag

Publisert:
23.sep.2011
03:02

På tirsdag hadde jeg bursdag, og fylte hele 17 år! Ikke noe spennende alder, men det var morsomt å feire bursdag i et helt annet land. Det ble ikke noe stor feiring med venner, siden dette bare er min andre uke på High School og jeg har fått minimalt med nye venner, men jeg hadde en koselig dag sammen med vertsfamilien min.

Dagen gikk som vanlig til skole og andre dagligdagse ting. Etter skolen dro vi rett hjem, og jeg snakket med pappa, mamma og bestemor i nærmere en og en halv time. Jeg ble også overrasket med ordentlig amerikansk sjokoladekake som vertsmor hadde lagd mens jeg og Jacky var på skolen. Det var en fin overraskelse, selv om jeg ikke er så veldig stor fan av amerikansk kake. Jeg synes frostingen smaker som smør, og selve kaken smaker som Hersey's kisses, en amerikansk sjokolade som ikke er god! Men det er tanken som teller, og jeg ble kjempe glad. Da vertsfar kom hjem fikk jeg gaver fra familien. Hos vertsmor og vertsfar fikk jeg to smykker og neglelakker, og hos Jacky, en ring og en neglelakk.

Vertsfamilien min hadde også planlagt en bursdags middag til meg. Vi dro til Texas Roadhouse, en Texas inspirert restaurant, med et stort preg av country og the wild west, så denne plassen hadde passet perfekt til pappa. Restauranten er nok best kjent for steaken dems, men til pappas skuffelse bestilte jeg bare en chicken ceaser salad....meeen jeg fikk en liten steak bit fra vertsmor, så i det minste smakte jeg på den!

Alt i alt var dette en annerledes, men fin bursdag!

Foresten så fikk vi tilbake matte quizen vår på tirsdag og jeg som endte opp med 3 i P-matte fikk en A-! Så jeg er kjempe fornøyd. Hadde også en quiz i World Mythology i dag, noe som jeg tror gikk bra også har jeg en matte test i morgen.

Første uken på amerikansk High School

Publisert:
17.sep.2011
05:38

Det er en evighet siden jeg har oppdatert sist, og jeg har masse spennende å fortelle. Har tenkt at jeg skulle oppdatere dere der hjemme om hvordan jeg har det her i statene i flere uker nå, men har liksom aldri tatt meg tid til å gjøre det.

Så hvor skal jeg starte? Første skoledag var onsdag for en uke siden. Det var en ganske annerledes opplevelse om skole enn det jeg er vandt til, men det var ingen nerver på forhånd. Det første jeg og Jacky gjorde da vi møtte opp på skolen var å gå direkte til rådgiverens kontor, hvor vi ble møtt av en annen student som het Emma, som skulle vise oss rundt på skolen. Vi brukte nesten hele første timen på å gå rundt på skolen, lære oss locker combination og hvor de ulike gangene var. Etter "omvisningen" dro jeg til min første time, som var parenting med Ms. Cole. Det var bare ti minutter igjen, så det var bare å hilse på alle, før jeg løp bort til neste klasse, som var U.S. History med Mr. Hoover. Mr. Hoover er ikke bare historie lærer, men også fotball trener, og er en ganske høylytt mann. Historie boken vi fikk utlevert er svær, og jeg tror dette kommer til å bli et ganske vanskelig fag.

Tredje time var Algebra 2 med Mr. Brown som er en utrolig dyktig mattelærer. Timen startet med utdeling av mattebøker, før vi satte i gang med å regne matte. Kapittelet vi startet med var ganske enkelt, og var ganske likt det vi lærte i åttende klasse, så fikk en ganske lett start på dette faget. Etter Algebra 2 var det English 11 med Mrs. Wycoff, en ganske spesiell lærer, med den mest pipende stemmen du kan finne. Med en gang vi kom inn i klasserommet begynte hun å snakke om ACT testen som alle elevene Juniorene må ta om våren for å kunne søke videre til College. Denne testen trenger ikke jeg å ta siden jeg skal tilbake til Norge for å fullføre utdanningen min der, i tillegg til at jeg er Senior. 

Så var det tid for lunsj. Jeg og Jacky gikk til skapene våre for å hente lunsjen vår, før vi gikk ned til kantinen. Den var stor, og overfylt av bråkete studenter. Det var vanskelig å finne en plass, men til slutt fant vi et bord og satte oss ned for å spise. Halvveis ut i lunsjen kom en jente bort til å oss, og spurte om vi ville sitte ilamme henne og vennene hennes. Siden vi ikke kjente noen andre sa vi ja, noe som vi ikke skulle gjort. Fant fort ut at dette var folkene som blir kalt for "freaker". Det var et guttebord ved siden av dem som begynte å snakke til oss, så det veide litt opp for det faktum at vi måtte sitte der.

Etter lunsj var det Drama med Mrs. Zaker. En dame med stort, vilt hår og en enda villere fantasi. Timen gikk ut på inprovisasjon, og vi skulle introdusere oss selv gjennom mange forskjellige leker. En ganske interesant klasse, men ikke helt meg, så denne klassen ble fort byttet om til noe annet. Deretter var det sjette, og siste time, som var World Mythology med Mr. Danz. Dette var en ganske rolig klasse. Vi fikk utdelt en bok, før vi begynte å snakke om eventyr, myter og greske guder.

Ellers har hver eneste skoledag vært helt like, med (nesten) de samme fagene hver dag, har nemlig vært innom rådgiveren et par ganger for å endre noen av fagene, og har endelig endt opp med fag som jeg er sånn høvelig fornøyd med. Har foresten også prøvd meg ut på Cross Country laget denne uken. Det har vært tre, tunge, dager med løping i en til to timer, men jeg liker det. Om jeg skal begynne på laget er enda ikke helt bestemt, for alt av skolearbeid blir utsatt et par timer, noe som fører til at jeg ikke har noe annet liv enn skole, løping og lekser,

Skal prøve å få begynt på innlegget om campen i New York, også skal jeg prøvd å få skrevet litt om hva jeg har gjort de siste ukene. Jeg skal også prøve å bli flinkere å skrive innlegg, om ikke hver dag, skal jeg hvertfall prøve å legge ut et nytt innlegg en gang i uken.

Arrived

Publisert:
01.sep.2011
08:00

Da har jeg endelig kommet meg på plass hos familien, etter en hektisk uke i New York City! Pga. orkanen Irene ble flyet mitt på lørdag kanselert, noe som førte til at jeg og 60 andre studenter var stuck i New York to-tre dager lengre. Det er kanskje plass nr. 1 alle kunne drømt om å være stuck i, men det har ganske lite å si når du må tilbringe 24 timer i døgnet inne på et lite hotellrom. Men uansett, mandags formiddag fikk jeg endelig forlatt New York til fordel for Washington D.C., hvor jeg måtte vente alene i tre hele timer. Fant en helt grei cafe hvor jeg bestilte en panini, før jeg satte meg ned og bare ventet på at tiden skulle gå.

Flyet som gikk fra Washington til Detroit viste seg å være ganske så lite, kun to seter på hver side av flyet, og bare 13 rader. Heldig som jeg vat ble jeg sittende helt bakerst på sete nr. 13, rett ved siden av toalettet, det var en herlig to timers lang flytur. Da jeg endelig ankom Detroit ble jeg møtt av min herlige vertsfamilie og vertsøster, Jackie, fra Tyskland.

Jeg har akkurat nå fullført min andre dag her i Allen Park, Michigan, og jeg trives ganske bra. Familien er bra, men føler at jeg ikke passer helt inn, men tror det bare er en vanesak! Alt er så annerledes her, maten, kulturen og menneskene generelt. Menneskene er det jeg liker best. I dag f.eks. kom naboen over med blomster og noe amerikansk snacks til meg og Jackie, hvor søtt er ikke det? Når det kommer til mat, så har jeg bare en ting å si, utvalget her er alt for stort! Vi var på matbutikken i dag, og jeg tror vi brukte nærmere to timer der inne. Har aldri i hele mitt liv sett et så stort utvalg av is og ja, alt!

De to dagene jeg har vært her har vi ikke gjort så mye. I går dro Paul og jeg til radioshack for å kjøpe en adapter til mac laderen min, siden den andre adapteren var for liten, ellers slappet vi bare av hjemme. I dag dro jeg, Jackie og Christa til skolen for å registrere oss og å velge fag. Fagene jeg valgte var U.S. History, English 11, Algebra 2, Psychology, Social Studies, Drama og Video Production, men tror jeg må endre litt på timeplanen fordi jeg trenger et til fag som jeg kan bygge videre på når jeg kommer tilbake til Norge. Foresten så skulle school counseloren snakke med cross country coachen, så neste torsdag skal jeg mest sannsynlig prøve ut cross country. Det kommer til å bli tungt, men god trening. Etter skole registreringen dro vi til Southland Center Mall for å finne litt skoleklær. Jeg kjøpte ikke så mye, bare en løpetights, en trenings t-skjorte og en topp som egentlig ikke er tillatt på skolen. Så det ble ikke mye skoleklær, men unnskyldningen er at det er vanskelig å finne fine klær her, stilene her er noe helt annet enn hva du finner i Norge!


Foresten så skal jeg prøve å skrive noen innlegg om campen i New York, må bare vente til jeg får tid, for akkurat nå prøver jeg å tilpasse meg alle de nye omgivelsene.

hits