/link /link & link /links /link link /linklink /link123

juli 2011

Den Amerikanske Ambassaden

Publisert:
30.jul.2011
20:21

I går bar turen til Oslo for en liten tur innom den amerikanske ambassaden. Tok første flyet til Oslo, noe som vil si at jeg fikk frokost på flyet. Jeg elsker å spise frokost på flyet, og er kanskje en av de få som faktisk synes det er koslig å spise maten man får servert der. Men uansett turen til Ambassadenn var en ganske unødvendig tur, som innebar køventing i 3 timer for så å bli stilt et par spørsmål som til sammen tok under 5 minutter. Men det blir forhåpentligvis verdt det når visumet dukker opp i posten, og jeg offisielt har tillatelse til å studere i USA i et helt år!

Etter ambassade besøket ble tiden brukt til å se litt i butikker, hvor jeg ikke fant noe, men også til å gå innom Oslo domkirke for å se på alle blomstene som har blitt lagt ned til minne om alle som mistet livet i terrorangrepet i Oslo og på Utøya den 22. juli. Det var en utrolig sterk og vakker opplevelse. Måten stillheten hadde lagt seg over akkurat det område var helt spesielt, og det var tydelig at alle som sto rundt var berørte av hendelsen, både de som hadde mistet noen som sto dem nær og de som bare var der for å vise sin støtte.

New Boston, Michigan

Publisert:
24.jul.2011
15:24

Byen jeg har havnet i heter New Boston, og er en liten søt by like utenfor Detroit. Ifølge vertsmor er det et lite "farming community" med et innbyggertall på om lag 15 000, noe som vil si at det har vært en økning på litt over 7 000 de 11 siste årene. Siden New Boston er mer som et lite samfunn er det ikke så mange butikker å finne, men de har et par matbutikker. Ellers hvis det er ønskelig å ta seg en ordentlig shoppingtur må man legge ut på en 20 minutters lang kjøretur evt. 30 minutter. Da havner man først i en litt større by som heter Taylor, her er det et kjøpesenter som heter Southland Center. Her finner man butikker som Victoria Secrets, Forever21 og Wet Seal. Dersom man velger å ta den 30 minutter lange kjøreturen havner man i Detroit som er Michigans største by.

New Boston er mest kjent for er en festival kalt "apple fest" som blir holdt årlig den første helgen i oktober. Dette er en stor happening i byen, og hele hovedgaten blir stengt av. Det blir satt opp mange ulike boder hvor det blir solgt litt av hvert. Det er live underholdning også blir det holdt en stor parade som går gjennom byen. I tillegg blir det holdt en slags grønnsakskonkurranse, også er det et maraton og en slags bilutstilling. Ellers er byen kjent for tre store metro parks. I disse parkene er det lekeplasser, badeland og i en av parkene er det også en golfbane.

Township office

VERTSFAMILIE!!!

Publisert:
19.jul.2011
20:14

Da har jeg endelig fått vertsfamilie! Vet ikke noe om familien enda, bare at jeg skal til Michigan. Har ventet så utrolig lenge på dette, og er helt i ekstase! Endelig vet jeg hvor jeg kommer til å tilbringe neste skoleår! Kommer med mer info når jeg vet mer om familien og hvilken by jeg har kommet til.

 

About me

Publisert:
14.jul.2011
21:44

Jeg heter Julie Simonette, er 16 år og kommer fra Bodø som ligger i Nordland. Jeg har bodd i Bodø hele livet mitt, og ble akkurat ferdig med første året på videregående skole, studiespesialisering. Ellers er jeg en helt ordinær jente som liker å reise, slappe av med en god bok, være med venner og shoppe. Det som skiller meg fra størsteparten av befolkningen er at jeg reiser til USA skoleåret 2011/2012 for å være utvekslingsstudent. Dette er noe som jeg virkelig ser fram til!

Drømmen om å dra på utveksling har jeg hatt siden jeg var rundt åtte år, og jeg har alltid jobbet flittig for å oppnå drømmen om å en dag få dra over til USA for å studere. Men hvorfor akkurat USA? Det er vel fordi jeg alltid har sett på USA som filmens verden, og bare ordet film er nok til å fange min oppmerksomhet. Jeg har alltid vært veldig opptatt av film og har vel alltid hatt en liten drøm om å en dag få muligheten til å jobbe innenfor filmbransjen. Jeg ble kanskje lokket av det faktum at Hollywood ligger i landet, men også fordi selve USA og deres kultur alltid har fasinert meg.

Ellers er jeg utrolig spent på mitt år som utvekslingsstudent og kan nesten ikke vente med å leve livet som en ordentlig amerikaner. Men akkurat nå venter jeg fortsatt på familie, og har laget meg hundrevis av bilder i hodet både om hvordan vertsfamilien kommer til å se ut og hvordan jeg vil at året mitt skal være. Det å gå å vente i spenning på å få familie er ganske nervepirrende, både med tanke på at jeg ikke vet hvor jeg kommer til å tilbringe mitt neste år og fordi mange allerede har startet sin reise.

Utvekslingsblogger

Publisert:
14.jul.2011
21:41

Velkommen til min blogg!

Publisert:
11.jul.2011
20:40

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

hits