/link /link & link /links /link link /linklink /link123

januar 2012

Update

Publisert:
27.jan.2012
20:09

Begynner å bli en stund siden forrige oppdatering, og det har skjedd mye nytt siden sist.

Forrige lørdag dro jeg, Jacky, Rachel til lazer zone med Shannon og Maria. Det var et svært "game room" med diverse spill, og på vær spillemaskin kunne du vinne billetter som du kunne "kjøpe" leker med. Akkurat som på film. Det var en liten jente der som vant over 2000 billetter, helst syk. Vi dro ikke ditt for selve spillinga men for lazer tag. Det var helt sinnsykt morsomt, men utmattende. Skal definitivt prøves ut igjen.

Ellers har jeg sittet med hode gravd ned i bøker hele denne uken pga. finals. Hadde mine to første finals på onsdag i Parenting og U.S. History. På torsdag var det Algebra 2 og Methods of the Media (skrev et essay på hele 8 sider!!) som sto for tur, og i dag hadde jeg i Foundation of Design og World Mythology. Siste nevnte var ufattelig land, og jeg satt en hel time over tiden. Sånn generelt var ikke eksamene så veldig vanskelige, og nivået er ganske mye lettere en i Norge. På mandag starter vi med andre semesteret, og det skal bli godt å få nye fag. Akkurat nå ser timeplanen min for neste semerster slik ut: U.S. History, Internet/Web, Algebra 2, Contemporary Reading, Materials & Processes Media, og Psychology. Men kjenner jeg meg selv godt nok, kommer jeg til å bytte ut noen av fagene.

Senere i dag skal jeg foresten ut med Sarah. Skal bli godt å komme seg litt ut etter å ha sittet inne en hel uke. Vi skal først dra til Starbucks, tror jeg. Så skal vi dra videre til City Coffeehouse hvor det skal være en kunstutstilling med folk fra skolen min, så kommer til å være en del folk der.

Hvordan finansiere utvekslingsåret

Publisert:
21.jan.2012
03:48

Nå regner jeg med at neste års utvekslingsstudenter har begynt å få første regninga i posten, så da tenkte jeg at det kunne være litt kjekt med en liten oversikt over hvordan man skal finansiere utvekslingssåret. Så her er en liten liste over ting jeg gjorde, før jeg startet mitt utvekslingsår.

Hvor mye koster et utvekslingsår?

For det første så varierer prisen på programmet fra organisasjon til organisasjon, men det er bare snakk om et par tusen kroner. Men det som er viktig å tenke på er at denne programavgiften bare er for selve "plassen" du får hos organisasjonen, og at det kommer masse kostnader i tillegg. Med Into Education koster et skoleår 58 000 kroner, men til sammen brukte jeg nærmere 70 000 kroner. Dette var utgifter til diverse sprøyter, visum, etc.

Selve betalingen av programavgiften er delt opp i tre delbetalinger (igjen, dette kan variere fra organisajon), for meg var det fordelt slik at jeg fikk to på 12 500 kr, og en på 18 000 kr, men da var forsikring for året mitt inkludert i prisen.

Stipend

Hvor mye får jeg i stipend? Som de fleste vet så er summen på stipendet avhengig av hvordan familiesitusjonen din er, men man kan vel som regel regne med å få rundt 40 000 kr i stipend. Dette beløpet er delt opp i to, hvor du får utbetalt halve stipendet på høsten, og den andre halvparten på våren. Det som er viktig å huske på er at dersom du ikke fullfører High School året eller at du stryker i noen fag vil dette stipendet bli gjort om til lån. En annen viktig ting er at stipendet blir ikke utbetalt før etter du har betalt programavgiften!


Deltidsjobb

En fin måte å spare opp penger til utvekslingsåret er ved å ha en deltidsjobb. Dersom du har en deltidsjobb er det viktig å ikke jobbe alt for mye, og ikke glemme å prioritere skole framfor jobb, for selv om at du har blitt tatt inn av en organisasjon så betyr det ikke at du kan begynne å slakke med skolearbeidet. Det gjelder fortsatt å gjøre sitt beste!

Men det som er viktig å huske på er at man som 16-åring ikke kan være kresne når det kommer til jobb, da kles- og skobutikker som regel ønsker å ansette noen over 18 som kan ta mer ansvar.

Når det kommer til sommerjobber er det lurt å søke i god tid før sommern, da mange søker på disse jobbene. Det beste er om du starter å søke allerede nå i januar, og helst på flere enn en. Da er det større sjanse for at du får en jobb. Det er viktig å passe på at du ikke har planer, og at du faktisk har anledning til å jobbe alle dager i løpet av sommeren.

Foresten husk på at dersom du ikke allerede har fått vertsfamilie, så burde du ikke ta noen jobb tilbud i august måneden da de fleste reiser på denne tiden!

Jeffrey Campbell

Publisert:
17.jan.2012
23:15

Fikk disse herlighetene i posten i dag. Har ventet så utrolig lenge på disse skoene, siden størrelsen min har vært utsolgt i en evighet. Små føtter er aldri en fordel!

Sometimes you have to sit back and watch as life goes on

Publisert:
15.jan.2012
01:09

Dagen i dag har vært ganske rolig. Startet dagen med en liten løpetur på tredemølla i garasjen. Blir alltid i bedre humør når jeg får en skikkelig kick start på dagen. Etter et par kilometer og en varm dusj hadde jeg en skype date med tante og familien. Var godt å få snakke med dem igjen, for det var en god stund siden sist.
Ellers har det vært litt drama i huset i dag. Gidder ikke å gå så mye inn på detaljer. Men kan si at det verken involverer meg eller Jacky, er mer mellom Christa og Paul. Det har selvfølgelig medført en del spenning i huset, og det er litt vanskelig for jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forholde meg til situasjonen. La oss bare si at hele greia avsluttet med en del tårer før jeg, Jacky og Christa startet en liten filmkveld.

Ellers så fikk vi første snøen for noen dager siden, så i morgen tror jeg at jeg skal dra ut en tur for å ta litt bilder.

The Purpose of Life is to Live it

Publisert:
13.jan.2012
04:19

Gårsdagen var en av de beste dagene jeg har hatt på lenge! Dagen startet som vanlig med en lang, men inneholdsrik skoledag hvor jeg bla. annet ble fridd til av Zack og fikk en CD med ordentlig amerikansk hipster musikk av Nick. Etter skolen dro jeg, Rachel og Jacky til Secret Recipes, en kafé med verdens beste pannekaker. Der satt vi en stund å spiste usunn amerikansk mat og snakket, før vi dro videre til en skøytehall hvor Rachel vanligvis har trening. Vi fikk hilst på Rachel's trenere, før vi dro ut på parkeringsplassen og rånet litt. Vi satte bake på lasteplanet, og det var helt vanvittig artig!

2012

Publisert:
08.jan.2012
17:49

                            Hva er dine drømmer for 2012?

hits