/link /link & link /links /link link /linklink /link123

Hverdag

Live everyday as if it were your last

Publisert:
23.feb.2012
02:52

Har tenkt i flere uker nå at jeg skulle oppdatere dere på hvordan jeg har det her, men tiden har rett å slett bare flydd avgårde. Mye har skjedd siden sist.

For et par uker tilbake ble vi ferdig med andre semester, og jeg ble ganske så fornøyd med både karakterer og rangeringen min.
Vi hadde Spirit Week for to uker siden. Denne var mye større enn den vi hadde før Homecoming.

Mandag: Hawaii/Spring Break (seniors)
Tirsdag: Blå (seniors)
Onsdag: Ugly Sweater
Torsdag: Dress Up Day
Fredag: School Colors; Green and White

Som de awesome klassen vi er vant vi hele Spirit Week. Andre år på rad. Noe som var veldig stort.

Ellers så har jeg hengt litt med Nicole, dratt på café med Rachel og Jacky, skulle egentlig dra å spille volleyball med Taylor, Sam, Kaitlyn og noen andre jenter, men så måtte jeg dra i bursdagsselskapet til "søskenbarnet" mitt.

Har foresten bestilt tur til Hawaii. Så 28. mars går turen til fantastiske Honolulu, hvor jeg kommer til å være fram til 4. april. Kommer til å bli en fantastisk uke!

Update

Publisert:
27.jan.2012
20:09

Begynner å bli en stund siden forrige oppdatering, og det har skjedd mye nytt siden sist.

Forrige lørdag dro jeg, Jacky, Rachel til lazer zone med Shannon og Maria. Det var et svært "game room" med diverse spill, og på vær spillemaskin kunne du vinne billetter som du kunne "kjøpe" leker med. Akkurat som på film. Det var en liten jente der som vant over 2000 billetter, helst syk. Vi dro ikke ditt for selve spillinga men for lazer tag. Det var helt sinnsykt morsomt, men utmattende. Skal definitivt prøves ut igjen.

Ellers har jeg sittet med hode gravd ned i bøker hele denne uken pga. finals. Hadde mine to første finals på onsdag i Parenting og U.S. History. På torsdag var det Algebra 2 og Methods of the Media (skrev et essay på hele 8 sider!!) som sto for tur, og i dag hadde jeg i Foundation of Design og World Mythology. Siste nevnte var ufattelig land, og jeg satt en hel time over tiden. Sånn generelt var ikke eksamene så veldig vanskelige, og nivået er ganske mye lettere en i Norge. På mandag starter vi med andre semesteret, og det skal bli godt å få nye fag. Akkurat nå ser timeplanen min for neste semerster slik ut: U.S. History, Internet/Web, Algebra 2, Contemporary Reading, Materials & Processes Media, og Psychology. Men kjenner jeg meg selv godt nok, kommer jeg til å bytte ut noen av fagene.

Senere i dag skal jeg foresten ut med Sarah. Skal bli godt å komme seg litt ut etter å ha sittet inne en hel uke. Vi skal først dra til Starbucks, tror jeg. Så skal vi dra videre til City Coffeehouse hvor det skal være en kunstutstilling med folk fra skolen min, så kommer til å være en del folk der.

Sometimes you have to sit back and watch as life goes on

Publisert:
15.jan.2012
01:09

Dagen i dag har vært ganske rolig. Startet dagen med en liten løpetur på tredemølla i garasjen. Blir alltid i bedre humør når jeg får en skikkelig kick start på dagen. Etter et par kilometer og en varm dusj hadde jeg en skype date med tante og familien. Var godt å få snakke med dem igjen, for det var en god stund siden sist.
Ellers har det vært litt drama i huset i dag. Gidder ikke å gå så mye inn på detaljer. Men kan si at det verken involverer meg eller Jacky, er mer mellom Christa og Paul. Det har selvfølgelig medført en del spenning i huset, og det er litt vanskelig for jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forholde meg til situasjonen. La oss bare si at hele greia avsluttet med en del tårer før jeg, Jacky og Christa startet en liten filmkveld.

Ellers så fikk vi første snøen for noen dager siden, så i morgen tror jeg at jeg skal dra ut en tur for å ta litt bilder.

The Purpose of Life is to Live it

Publisert:
13.jan.2012
04:19

Gårsdagen var en av de beste dagene jeg har hatt på lenge! Dagen startet som vanlig med en lang, men inneholdsrik skoledag hvor jeg bla. annet ble fridd til av Zack og fikk en CD med ordentlig amerikansk hipster musikk av Nick. Etter skolen dro jeg, Rachel og Jacky til Secret Recipes, en kafé med verdens beste pannekaker. Der satt vi en stund å spiste usunn amerikansk mat og snakket, før vi dro videre til en skøytehall hvor Rachel vanligvis har trening. Vi fikk hilst på Rachel's trenere, før vi dro ut på parkeringsplassen og rånet litt. Vi satte bake på lasteplanet, og det var helt vanvittig artig!

Thanksgiving

Publisert:
04.des.2011
17:09

Forrige uke hadde vi to dager med skole, mandag og tirsdag, også startet Thanksgiving break. På onsdagen dro jeg og Christa til Southland Mall, og jeg fikk unnagjort siste rest av julegavene til familie i Norge. Jeg sendte foresten pakken på mandag, så forhåpentligvis får dere den før jul. Men uansett, det var en kjempe koselig dag. Så var det torsdag, og Thanksgiving. Jeg hadde sett for meg en veldig tradisjonell dag, hvor alle satt rundt bordet å spiste Kalkun, egentlig litt som jul. Men der tok jeg mektig feil. All maten var på en benk, så det var bare å stille seg i kø for å forsyne seg. Her var det ikke noe som å vente til alle er ferdig ved bordet, her gikk mennen å satte seg i "stor stua" for å spise og se på fotball kamp; Lions mot Green Bay Packers, mens kvinnene satte seg i spistestuen og snakket (merkelig). Så var det bare å forsyne seg som man ville.

Folk fra skolen hadde fortalt meg at jeg kom til å legge på meg minst 5 pounds i løpet av bare Thanksgiving Day, noe som jeg vikelig ikke kan forstå. Ikke misforstå meg, kalkun var kjempe godt, men all stuffingen var litt merkelig for min del, søt poteter, urte stuffing, etc. er ikke helt min ting. Så på meg ble det bare kalkun og potetmos. Men dessertene derimot var kjempe gode. Hele kjøkkenbordet var fylt med ulike sorter av paier. Det var gresskar pai, peacen pai, eple pai, og gudene vet hva. Jeg smakte på litt av hvert, men favoritten var nok eple paien. En kort oppsummering av Thanksgiving er nok utradisjonell, mer som en familie sammenkomst.

Ellers gikk resten av ferien til å gjøre lekser, og spille Super Mario. Amen, for et kjedelig liv.

Tok ingen bilder fra Thanksgiving, men fant et på facebook. Må bare beklage den dårlige kvaliteten, men det er tatt med en iPhone, og det var ganske mørkt i rommet.

       Bv; Paul, Meg, Jacky, Diana, i trappa står gramma Jan.

       Fv; Great grandpa and gramma, Shelly, Jamell.

 

Etterlengtet oppdatering

Publisert:
18.nov.2011
00:35

Nå begynner det å bli en stund siden forrige oppdatering! Har lenge planlagt å skrive et nytt innlegg men har liksom ikke hatt tid til det. Siden sist har det skjedd mye. Det har vært Halloween, noe som var en morsom opplevelse. Det hele startet Halloween helgen, da jeg og Jacky dro til gramma for en sleepover med andre utvekslingsstudent i området. Dette var kjempe koselig, og jeg fikk møtt Sidse fra Danmark igjen. Vi startet kvelden med en hayride i hagen. Vi spsite pizza og herlig kanel brød, før vi dro ut i hagen å hadde et lite bonfire. Da vi kom inn igjen hoppet vi i pyjamesen og satte på Scream 4. Jeg og Sidse fikk også tid til å snakke en del, og vi skal kanskje dra til Hawaii i lag, også skal jeg kanskje besøke henne i sommer også skal vi dra på Roskilde.

Dagen etter dro jeg, Jacky, Diana, Jamel og gramma til Apple Charlie's, som er et lite marked. De hadde et haunted house der, og utrolig nok dro jeg inn i det, etter lit overtaling vell og merke. Det var en skummel opplevelse, men jeg er glad for at jeg gjorde det for det var mest sannsynlig den eneste gangen jeg får gjort det. Så kom mandag, og selveste Halloween. Var egentlig ikke planlagt at vi skulle gå, så kostymene var ikke noe å skryte av. Jeg var en slags dukke, men bildene er ikke verdt å legge ut. Ellers så var jeg på en sleepover hos Nicole denne helgen sammen med Sabrina og noen andre jenter. Det var kjempe morsomt, og vi har allerede planlagt at vi skal få til et Harry Potter maraton i nærmeste framtid.

       Jacky (Tyskland), Daphne (Tyskland), Jamel, Meg, Sidse (Danmark) og Diana (Tyskland)
       Bonfire.
       

       Amerikansk Halloween. Dette var ikke et av de værste husene!
       Resultatet av trick or treating.

Tok desverre ikke noen bilder fra helga.

Sweetest Day

Publisert:
17.okt.2011
04:15

I går var det Sweetest Day, og i den sammenheng hadde vertsfar kjøpt en blomsterbukett til meg og Jacky, og en bukett med et dusin roser til Christa. Vi fikk også et kjempe fin kort hver og sjokolade. Jeg fikk reeses og raisinets, som er min favoritt sjokolade. Var serriøst helt i himmeln da jeg fant ut at de solgte store poser med det her, fordi i Norge finner man det nesten ingen plasser.

Happy Sweetest Day!

Report Card Marks #1

Publisert:
14.okt.2011
22:24

Her er karakterutskriftene mine fra første semester, tror jeg, og grunnen til at det ikke står noe på E.L.A og Drama 1 er fordi jeg byttet de fagene, til det andre faget som står under samme time. Så til mamma og pappa: det går kjempe bra på skolen og fagene er ganske så mye enklere her enn hjemme i Norge, med unntak av matte, hvor jeg sliter litt pga. andre uttryk, etc.

I'm a mom now...

Publisert:
06.okt.2011
00:48

but only for a day!

I parenting har vi et prosjekt hvor vi må ta med oss en dukke hjem for en dag, for å se hvordan vi ville taklet å ta vare på en baby. I dag var det min tur, og her sitter jeg som et nervevrak å bare venter på at den skal våkne. Ikke misforstå meg, jeg er flink til å passe småbarn, men denne dukken er ikke i nærheten av hvordan en ordentlig baby er. Denne duken er skjør som glass!

Pakke i posten.....igjen

Publisert:
04.okt.2011
05:38

men denne gangen fra pappa.

Kan gjerne bli en vane å få pakke hver uke, men da litt mindre godter, for nå begynner det å stable seg opp. Har et lite skap på rommet fylt med norsk godteri, men det kommer nok til å bli tømt snart! Ikke bare av meg, men av vertssøster Jacky som har lagt sin elsk på seigmenn. Har også en del folk fra skolen som har etterspurt litt mer norsk godter, og da spesielt kvikk lunsj.

Tok med meg noe av godteriet jeg fikk av mamma på skolen på torsdag, og folk elsket det. Det morsomste var vel når jeg introduserte dem for salt sild. Ansiktsuttrykkene folk skar var helt "priceless", og jeg tror aldri jeg har sett folk skjære så mange ulike uttrykk før. Men uansett de likte kvikk lunsj kjempe godt, og seigmenn var også populært. Mange var også helt fasinert over å lese norsk, og prøve å uttale ulike ord, og da spesilt bokstavene æ, ø og å.

Men uansett, tusen takk for pakken pappa

LML - LOVE MY LIFE

Publisert:
03.okt.2011
02:59

Denne uken har vært super. Har blitt kjent med en del folk, og skolen går mye lettere. Hver morgen våkner jeg med et smil om munnen, og kan nesten ikke vente med å starte en ny dag. Alt er så spennende! På skolen får jeg omtrent bare "straight A's", og det uten å måtte sitte timesvis med pugging. Timene på skolen er morsomme, og spesielt Methods of the Media klassen min. Vi begynte med et prosjekt på fredag, og jeg virkelig elsker gruppen min. Vi startet som en gruppe på tre, men endte opp med fem. Hele timen gikk til å snakke med folk som får meg i godt humør.

Ellers har denne uken gått til å svi av et par tusenlapper. På tirsdag hadde vi half day på skolen, så jeg, Jacky og vertsmor dro på shopping. Jeg fikk kjøpt meg et par pumps til homecoming, og et par røde lowcut converse, som jeg elsker! På fredag ble det shopping igjen, da jeg, Jacky og vertsmor dro til Southland for å prøve å finne homecoming kjole, uten lykke, men jeg fikk kjøpt noen fine ting fra Forever21 og et digitalkamera. Forhåpentligvis blir det litt flere bilder på bloggen, for jeg har ikke orket å drasse med meg speilreflekskamera til nå. Men uansett, i et siste forsøk på å finne en homecoming kjole dro jeg og vertsmor til noen kjolebutikker i dag. Fant noen kjoler jeg likte godt, men alle var for store, og det i den minste størrelsen! Så jeg endte opp men en helt grei kjole. Likte den ikke sånn super godt, men den får holde.


Pakke i posten!

Publisert:
29.sep.2011
02:03

Noe som virkelig "made my day" i dag var pakke fra Norge! Har ventet på pakken fra mamma i nærmere to uker, så jeg ble kjempe glad da vertsmor hentet meg og Jacky på skolen i dag, og fortalte at pakken var kommet. Fikk en del bursdagsgaver og godter, også fikk jeg leverpostei, noe som var ganske så etterlengtet. Dere aner ikke hvor godt det var å endelig få spise knekkebrød med leverpostei.

Her er noe av herlighetene jeg fikk:

Åååå gud, jeg kommer til å spise meg feit, og det på norsk godteri!

Tusen takk for pakken, mamma

Bursdag

Publisert:
23.sep.2011
03:02

På tirsdag hadde jeg bursdag, og fylte hele 17 år! Ikke noe spennende alder, men det var morsomt å feire bursdag i et helt annet land. Det ble ikke noe stor feiring med venner, siden dette bare er min andre uke på High School og jeg har fått minimalt med nye venner, men jeg hadde en koselig dag sammen med vertsfamilien min.

Dagen gikk som vanlig til skole og andre dagligdagse ting. Etter skolen dro vi rett hjem, og jeg snakket med pappa, mamma og bestemor i nærmere en og en halv time. Jeg ble også overrasket med ordentlig amerikansk sjokoladekake som vertsmor hadde lagd mens jeg og Jacky var på skolen. Det var en fin overraskelse, selv om jeg ikke er så veldig stor fan av amerikansk kake. Jeg synes frostingen smaker som smør, og selve kaken smaker som Hersey's kisses, en amerikansk sjokolade som ikke er god! Men det er tanken som teller, og jeg ble kjempe glad. Da vertsfar kom hjem fikk jeg gaver fra familien. Hos vertsmor og vertsfar fikk jeg to smykker og neglelakker, og hos Jacky, en ring og en neglelakk.

Vertsfamilien min hadde også planlagt en bursdags middag til meg. Vi dro til Texas Roadhouse, en Texas inspirert restaurant, med et stort preg av country og the wild west, så denne plassen hadde passet perfekt til pappa. Restauranten er nok best kjent for steaken dems, men til pappas skuffelse bestilte jeg bare en chicken ceaser salad....meeen jeg fikk en liten steak bit fra vertsmor, så i det minste smakte jeg på den!

Alt i alt var dette en annerledes, men fin bursdag!

Foresten så fikk vi tilbake matte quizen vår på tirsdag og jeg som endte opp med 3 i P-matte fikk en A-! Så jeg er kjempe fornøyd. Hadde også en quiz i World Mythology i dag, noe som jeg tror gikk bra også har jeg en matte test i morgen.

Arrived

Publisert:
01.sep.2011
08:00

Da har jeg endelig kommet meg på plass hos familien, etter en hektisk uke i New York City! Pga. orkanen Irene ble flyet mitt på lørdag kanselert, noe som førte til at jeg og 60 andre studenter var stuck i New York to-tre dager lengre. Det er kanskje plass nr. 1 alle kunne drømt om å være stuck i, men det har ganske lite å si når du må tilbringe 24 timer i døgnet inne på et lite hotellrom. Men uansett, mandags formiddag fikk jeg endelig forlatt New York til fordel for Washington D.C., hvor jeg måtte vente alene i tre hele timer. Fant en helt grei cafe hvor jeg bestilte en panini, før jeg satte meg ned og bare ventet på at tiden skulle gå.

Flyet som gikk fra Washington til Detroit viste seg å være ganske så lite, kun to seter på hver side av flyet, og bare 13 rader. Heldig som jeg vat ble jeg sittende helt bakerst på sete nr. 13, rett ved siden av toalettet, det var en herlig to timers lang flytur. Da jeg endelig ankom Detroit ble jeg møtt av min herlige vertsfamilie og vertsøster, Jackie, fra Tyskland.

Jeg har akkurat nå fullført min andre dag her i Allen Park, Michigan, og jeg trives ganske bra. Familien er bra, men føler at jeg ikke passer helt inn, men tror det bare er en vanesak! Alt er så annerledes her, maten, kulturen og menneskene generelt. Menneskene er det jeg liker best. I dag f.eks. kom naboen over med blomster og noe amerikansk snacks til meg og Jackie, hvor søtt er ikke det? Når det kommer til mat, så har jeg bare en ting å si, utvalget her er alt for stort! Vi var på matbutikken i dag, og jeg tror vi brukte nærmere to timer der inne. Har aldri i hele mitt liv sett et så stort utvalg av is og ja, alt!

De to dagene jeg har vært her har vi ikke gjort så mye. I går dro Paul og jeg til radioshack for å kjøpe en adapter til mac laderen min, siden den andre adapteren var for liten, ellers slappet vi bare av hjemme. I dag dro jeg, Jackie og Christa til skolen for å registrere oss og å velge fag. Fagene jeg valgte var U.S. History, English 11, Algebra 2, Psychology, Social Studies, Drama og Video Production, men tror jeg må endre litt på timeplanen fordi jeg trenger et til fag som jeg kan bygge videre på når jeg kommer tilbake til Norge. Foresten så skulle school counseloren snakke med cross country coachen, så neste torsdag skal jeg mest sannsynlig prøve ut cross country. Det kommer til å bli tungt, men god trening. Etter skole registreringen dro vi til Southland Center Mall for å finne litt skoleklær. Jeg kjøpte ikke så mye, bare en løpetights, en trenings t-skjorte og en topp som egentlig ikke er tillatt på skolen. Så det ble ikke mye skoleklær, men unnskyldningen er at det er vanskelig å finne fine klær her, stilene her er noe helt annet enn hva du finner i Norge!


Foresten så skal jeg prøve å skrive noen innlegg om campen i New York, må bare vente til jeg får tid, for akkurat nå prøver jeg å tilpasse meg alle de nye omgivelsene.

hits