/link /link & link /links /link link /linklink /link123

Før avreise

Da drar jeg til USA

Publisert:
23.aug.2011
06:16

Nå er det bare noen timer igjen til jeg drar, og jeg helt sinnsykt gira...av flere grunner

1. Jeg kan ikke vente med å dra til et helt annet land

2. Jeg skal bo i selveste New York City (!) i fire hele dager

3. Jeg gleder meg til å tilbringe et helt skoleår i Michigan

4. Jeg gleder meg til å møte vertsfamilien om bare fire dager
Snakkes når jeg er i USA!

Reiserute

Publisert:
10.aug.2011
17:56

Da har jeg endelig fått flybillettene mine, og reiseruten min ser slik ut:

Bodø - Oslo 1t 35min

Oslo - New Jersey 8t 5min

New York - Washington D.C. 1t 24min

Washington D.C. - Detroit 1t 31min

Dette er en lang reise, så er glad for at jeg skal tilbringe fem herlige dager i New York før jeg tar fly videre til Washington D.C. også videre til Detroit, Michigan. Både Washington Dulles og Detroit Metro regnes som to av verdens travleste flyplasser så dette kan bli interessant.

Jeg reiser fra Norge tirsdag 23. august, altså om bare 13 dager!

Noen andre som reiser 23. august?

Den Amerikanske Ambassaden

Publisert:
30.jul.2011
20:21

I går bar turen til Oslo for en liten tur innom den amerikanske ambassaden. Tok første flyet til Oslo, noe som vil si at jeg fikk frokost på flyet. Jeg elsker å spise frokost på flyet, og er kanskje en av de få som faktisk synes det er koslig å spise maten man får servert der. Men uansett turen til Ambassadenn var en ganske unødvendig tur, som innebar køventing i 3 timer for så å bli stilt et par spørsmål som til sammen tok under 5 minutter. Men det blir forhåpentligvis verdt det når visumet dukker opp i posten, og jeg offisielt har tillatelse til å studere i USA i et helt år!

Etter ambassade besøket ble tiden brukt til å se litt i butikker, hvor jeg ikke fant noe, men også til å gå innom Oslo domkirke for å se på alle blomstene som har blitt lagt ned til minne om alle som mistet livet i terrorangrepet i Oslo og på Utøya den 22. juli. Det var en utrolig sterk og vakker opplevelse. Måten stillheten hadde lagt seg over akkurat det område var helt spesielt, og det var tydelig at alle som sto rundt var berørte av hendelsen, både de som hadde mistet noen som sto dem nær og de som bare var der for å vise sin støtte.

New Boston, Michigan

Publisert:
24.jul.2011
15:24

Byen jeg har havnet i heter New Boston, og er en liten søt by like utenfor Detroit. Ifølge vertsmor er det et lite "farming community" med et innbyggertall på om lag 15 000, noe som vil si at det har vært en økning på litt over 7 000 de 11 siste årene. Siden New Boston er mer som et lite samfunn er det ikke så mange butikker å finne, men de har et par matbutikker. Ellers hvis det er ønskelig å ta seg en ordentlig shoppingtur må man legge ut på en 20 minutters lang kjøretur evt. 30 minutter. Da havner man først i en litt større by som heter Taylor, her er det et kjøpesenter som heter Southland Center. Her finner man butikker som Victoria Secrets, Forever21 og Wet Seal. Dersom man velger å ta den 30 minutter lange kjøreturen havner man i Detroit som er Michigans største by.

New Boston er mest kjent for er en festival kalt "apple fest" som blir holdt årlig den første helgen i oktober. Dette er en stor happening i byen, og hele hovedgaten blir stengt av. Det blir satt opp mange ulike boder hvor det blir solgt litt av hvert. Det er live underholdning også blir det holdt en stor parade som går gjennom byen. I tillegg blir det holdt en slags grønnsakskonkurranse, også er det et maraton og en slags bilutstilling. Ellers er byen kjent for tre store metro parks. I disse parkene er det lekeplasser, badeland og i en av parkene er det også en golfbane.

Township office

hits