/link /link & link /links /link link /linklink /link123

Christmas

Christmas Day

Publisert:
31.des.2011
19:19

Christmas Day er den store juledagen her i USA. Dagen starter med pakkeåpning, hvor hele familien samler seg rundt juletreet. Det var en koselig, men veldig annerledes opplevelse. Skypet litt med pappa og familien, mens vi åpnet gaver så de fikk opplevd litt amerikansk jul. Etter at vi hadde åpnet gavene dro vi til gramma og grampa #2 som er foreldrene til Paul. Der spiste vi julemiddag, og åpnet julegaver som var fra dem.

Alt i alt har dette vært en ganske annerledes, men spennende jul. Det er morsomt å få oppleve litt andre tradisjoner og verdier. Amerikanere er kjent for å ta julen helt ut, og det er sant. Her er hvert eneste hus dekorert med lys og nisser.

Grampa, Gramma, Jacky, meg og Christa

Jacky og Paul
Var vist veldig glad for en av gavene....Noen av gavene jeg fikk fra vertsfamilien

Christmas Eve

Publisert:
27.des.2011
17:18

Julaften er ikke en like stor dag som hjemme i Norge, og det er ikke vanlig å gjøre så mye ut av dagen. Men en tradisjon hos min vertsfamilie er å spsie middag og åpne gaver hos gramma, som er moren til Christa. Middagen besto av en slags skinkestek med sideretter, makaroni og ost, piroger og potetgryte. Til dessert hadde vi red velvet kake, og riskrem med rødsaus, som jeg hadde vært så flink å laget. Jeg hadde også mandel og premie, noe som gjorde desserten mer populær. Etter middag startet pakkeåpningen. Alle åpnet en gave samtidig, så det var vanskelig å følge med på hva de andre fikk. Ellers gikk kvelden til snakking.

"Tante" Julie og "Kusine" Kailey
Jamell
Jacky, meg og Diana
Gramma Rita
Kailey, Jacky, meg og Diana
Familien samlet
Goofy picture
Diana og JamellJamell, stolt eier av Norway t-skjorte

Julaften

Publisert:
25.des.2011
04:20

Dagen som vanligvis bruker å være et av årets høydepunkt var plutselig her. Ikke akkurat hva jeg var vandt til. Verken snø på bakken, eller julestemning var her. Ingen norsk familie, bare fremmede å feire med. Det var annerledes og kanskje en smule tungt, men jeg klarte å komme meg gjennom dagen. Morgenen bestod ikke av tre nøtter til askepott og reisen til julestjernen, samtidig som jeg jafset i meg godteri fra julestrømpen, og i hvertfall ikke en ordentlig julefrokost. Det var byttet ut med en varm dusj, et knekkebrød med noen skiver brunost, og skyping med min norske familie som feiret norsk jul. Julemiddagen var også annerledes. Alt som forbindes med norsk julemat var byttet ut med skinke og noen andre sideretter. Gaveåpningen var ikke opplesning av kort for så å se på hver enkelt åpne en og en gave, i stedet fikk alle sine gaver så åpnet alle en hver samtidig.

Bilder fra julefeiringen kommer i morgen.

Lille julaften

Publisert:
24.des.2011
04:37

                           I dag fikk jeg endelig juleferie

                           Vi hadde "Ugly Christmas Sweater Day" på skolen. Sam var snill, og kjøpte meg en genser.

                           Jeg skypet med pappa, Camilla og Guro, og fikk se det fine norske juletreet dems.

                           Jeg har laget masse grøt, og i morgen blir det riskrem med rødsaus til dessert (ordentlig norsk)

                           Jeg har spist norsk grøt til middag.

                           Sett Reisen til Julestjernen (norsk) i håp om å få litt julestemning.

Winter in Wyandotte

Publisert:
18.des.2011
04:41

I går dro jeg, Christa, Rita og Diana til "Christmas in Wyandotte", som er et lite julemarket. Først dro Christa og jeg til LTB - Lions, Tigers and Bears, for å spise middag. Spiste en god italiensk panini, som for min del var alt for stor, men alt er større i Amerika, right? Etter en høylytt middag møtte vi Rita og Diana, og gikk rundt i Wyandottes gater. Det var kjempe koselig, og spesielt med alle julelysene rundt omkring. Vi var foresten også innom et museum, som faktisk var Henry Ford's hus en gang i tiden. Ganske interessant med tanke på at hele område her har fått anerkjennelse for ha startet Ford Motor Company.Santa Lucia

Publisert:
15.des.2011
21:46

På tirsdag var det Santa Lucia, og i den sammenheng lagde jeg lusekatter. Det er godt å holde på tradisjoner, også i et fremmed land. Familien likte de kjempe godt, og da jeg tok over noen til naboen fikk vi en telefon ti minutter senere hvor de sa at lusekattene var helt fantastiske, og at de var glad for at jeg bare tok med en til hver for hvis ikke hadde de blitt sittende og spist dem hele kvelden. Ellers så var det en ganske annerledes Santa Lucia, er jo vandt med Lucia tog og sang, og på kvelden er det vanligvis jule barne tv med familien, mens i år ble jeg sittende alene inne på rommet med Jul i Blåfjell.


hits