/link /link & link /links /link link /linklink /link123

Hvordan finansiere utvekslingsåret

Publisert:
21.jan.2012
03:48

Nå regner jeg med at neste års utvekslingsstudenter har begynt å få første regninga i posten, så da tenkte jeg at det kunne være litt kjekt med en liten oversikt over hvordan man skal finansiere utvekslingssåret. Så her er en liten liste over ting jeg gjorde, før jeg startet mitt utvekslingsår.

Hvor mye koster et utvekslingsår?

For det første så varierer prisen på programmet fra organisasjon til organisasjon, men det er bare snakk om et par tusen kroner. Men det som er viktig å tenke på er at denne programavgiften bare er for selve "plassen" du får hos organisasjonen, og at det kommer masse kostnader i tillegg. Med Into Education koster et skoleår 58 000 kroner, men til sammen brukte jeg nærmere 70 000 kroner. Dette var utgifter til diverse sprøyter, visum, etc.

Selve betalingen av programavgiften er delt opp i tre delbetalinger (igjen, dette kan variere fra organisajon), for meg var det fordelt slik at jeg fikk to på 12 500 kr, og en på 18 000 kr, men da var forsikring for året mitt inkludert i prisen.

Stipend

Hvor mye får jeg i stipend? Som de fleste vet så er summen på stipendet avhengig av hvordan familiesitusjonen din er, men man kan vel som regel regne med å få rundt 40 000 kr i stipend. Dette beløpet er delt opp i to, hvor du får utbetalt halve stipendet på høsten, og den andre halvparten på våren. Det som er viktig å huske på er at dersom du ikke fullfører High School året eller at du stryker i noen fag vil dette stipendet bli gjort om til lån. En annen viktig ting er at stipendet blir ikke utbetalt før etter du har betalt programavgiften!


Deltidsjobb

En fin måte å spare opp penger til utvekslingsåret er ved å ha en deltidsjobb. Dersom du har en deltidsjobb er det viktig å ikke jobbe alt for mye, og ikke glemme å prioritere skole framfor jobb, for selv om at du har blitt tatt inn av en organisasjon så betyr det ikke at du kan begynne å slakke med skolearbeidet. Det gjelder fortsatt å gjøre sitt beste!

Men det som er viktig å huske på er at man som 16-åring ikke kan være kresne når det kommer til jobb, da kles- og skobutikker som regel ønsker å ansette noen over 18 som kan ta mer ansvar.

Når det kommer til sommerjobber er det lurt å søke i god tid før sommern, da mange søker på disse jobbene. Det beste er om du starter å søke allerede nå i januar, og helst på flere enn en. Da er det større sjanse for at du får en jobb. Det er viktig å passe på at du ikke har planer, og at du faktisk har anledning til å jobbe alle dager i løpet av sommeren.

Foresten husk på at dersom du ikke allerede har fått vertsfamilie, så burde du ikke ta noen jobb tilbud i august måneden da de fleste reiser på denne tiden!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits